9.5.2015

Fishmarket - fiinimpi kalatori

Perjantai-illan osoite oli Fishmarket Espan pohjoispuolella. Alunperin kohde valittiin ostereiden takia, mutta illallisen jälkeen totesimme, ettei ostereita tullutkaan syötyä. Semmoista sattui, kun listalta löytyi mukavasti muuta hyvää ja kalaisaa (tai pikemminkin 'äyriäisää')!


Alkuruoaksi tilasin kauden California-listalta (voimassa 18.6. asti) pehmeän höyrytetyn 'sämpylän', joka oli täytetty avokadolla, rapumössöllä ja runsaalla määrällä ruohosipulia. Steambun tarjoiltiin hauskasti bambuhöyryttimessä. Puolisoni lautaselta löytyi kalatacoja. Maku oli niissä kohdallaan, mutta rapsuva taco tuotti pienen pettymyksen. Fish taco on useimmiten pehmeähkö tai hieman rapsakka lettu, ja sitä jäätiin nyt kaipaamaan teollisen makuisen tacon sijaan.


Pääruoaksi tilasimme hummeria ja kuningasrapua. Oli hauska maistaa näitä kahta vierekkäin, koska kahden äyriäisen maut ja suutuntumat ovat hyvinkin erilaiset. Rapu tarjottiin kolmen erilaisen soosin kera, hummeri tuli fish'n'chips tyyppisesti sanomalehteä muistuttavan paperin sisällä seuranaan yrttiranskalaiset ja limeaioli.


Fishmarket yllätti kontrastilla. Ravintola on sisustettu perinteiseen finedining-tyyliin hieman akvaariomaisella värimaailmalla, mutta ruoka tarjoillaan kalatorimaisen rennosti. Hauska kombinaatio, menisin uudelleenkin. Kun saa viettää perjantai-iltaa herkkujen äärellä ja nauttia lasillisen yhtä lempishampanjoistaan, eivät asiat ole kovin huonosti.

Nyt brunssille lauantain kunniaksi!