20.9.2013

Syysperjantain kurpitsakeitto

Piparpeppar teki syksyisen perjantain iltaan lämmittävää hunajaista kurpitsakeittoa.
Helppoa ja hyvää, testaa ihmeessä!

Hunajainen kurpitsakeitto


700g kurpitsaa, 2 isoa porkkanaa
juoksevaa hunajaa ja oliiviöljyä
oksa rosmariinia, suolaa, pippuria
valkoviinietikkaa
valkosipulin kynsi, 7dl kanalientä
1,5 dl kermaa, pieni nokare voita
vähän ruohosipulia


Poista kurpitsan siemenet ja pilko lohkoiksi.
Kuori ja viipaloi porkkanat.
Levitä pellille, lorauta päälle juoksevaa hunajaa, oliiviöljyä ja tilkka etikkaa.
Mausta hienonnetulla rosmariinilla, pippurilla ja suolalla.
Paahda 180asteisessa uunissa kunnes kurpitsa ja porkkanat ovat pehmenneet, noin 40 minuuttia.

Kuumenna kanaliemi ja keitä valkosipulin kynttä kuorineen liemessä muutama minuutti. Pilko valkosipuli pieneksi.
Poista kurpitsan kuoret. Nappaa lohkon kuoren päästä kiinni ja kaapaise lusikalla sisus pois.
Laita kurpitsamössö, porkkanat ja valkosipulit kattilaan.
Lorauta tilkka kuumaa lientä päälle ja soseuta.
Lisää nestettä kunnes keitto on miltei keittomaista.
Lisää kerma. Kuumenna. Lisää loraus viinietikkaa ja nokare voita. Hienonna ruohosipulit ja lisää joukkoon. Tarjoile.



Piparpeppar nappasi keiton kylkeen vielä muutaman grillatun broiskunkoiven ja maalaisleipää.
Tämmöstä sitä syntyy, kun alkaa säveltämään.
Tunnelmallisia syysiltoja!