4.3.2016

Tataki!

Jos pitäisi mainita lempikeittiöitä, lista olisi pitkä. Rakastan ruokaa, ja minut saa hurmattua melko monenlaisella sapuskalla. Yksi kestosuosikeistani on japanilainen keittiö. Sushille sanon aina kyllä, mutta pienen palan sydämestäni on vienyt tataki, joka jotakuinkin tarkoittaa paloiteltua lihaa. Tämä resepti näin meidän kesken, joilla raaka liha sulaa suussa ja soija on sydäntä lähellä!


Kahden hengen annokseen näillä mitoilla:
300 gramman palanen hyvää naudanlihaa (paistista fileeseen, valitse itse)
suolaa
pippuria
2 tl neutraalin makuista öljyä
1 rkl soijaa (mieluiten light soya, joka ei nimestään huolimatta ole kevyttä)
1 rkl sakea
hyvin hienonnettua ruohosipulia, valkosipulia ja inkivääriä
Dippaukseen sekoita 1,5 rkl sitruunanmehua ja 1 rkl soijaa (light, mutta tavallinenkin käy)


Mausta liha pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannussa öljy savuavaksi. Paista liha nopeasti ruskeaksi joka kantilta. Ota pannu pois liedeltä ja heitä sekaan soijasakesekoitus. Kierittele lihat liemessä. Laita päälle kansi ja anna seistä kylmällä liedellä 5 minuuttia. Poista lihat pannusta. Kuumenna pannuun jäänyt neste, anna kiehua kokoon hieman. Kaada lihojen päälle. Siirrä lihat pakkaseen.

Lihan jäähdyttyä leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vihannesten kera. Nappaa puikkoihin tai haarukkaan viipale lihaa, käytä dippikastikkeessa. Kieritä päälle hienonnettua inkivääriä, valko- ja ruohosipulia.

Tänään PiparPeppar tuunasi vähän lisää:
pihvin päälle suolan ja pippurin lisäksi seesaminsiemeniä
tarjoiluun SilmuSalaatin ihanaa Alfalfaa, korianterinlehtiä ja ohuita porkkanansiivuja.Lisäksi vielä sitruunaruohomajoa.

Maistuvaa viikonloppua!