5.7.2015

Katkoja katkoja - pari silakkaa ja taas katkoja. Göteborg.


Menet minne menet, kannattaa aina syödä sitä, mitä kaupunki parhaimmillaan tarjoaa.
Göteborgissa valintani osuu aina, aina ja aina meren antimiin, ja erityisesti rapuleipiin. Tai ylipäätään katkarapuihin. Tuoreisiin, kermaisen meren makuisiin ihaniin pikku herkkuihin. Niin tälläkin kertaa.

Reissun upein ateria löytyi tällä kertaa rakkaan ystävän keittiöstä. Ilta hyvässä seurassa koostui mäti-rapu-lohi -voikkarista, cayennepippurin tulistamasta kalakeitosta ja daim- manoffeetortusta. Nämä reseptit saatte heti, kun saan ne itse käsiini!


Paikallisen ystäväni mukaan kaupungin parhaat rapuleivät löytyivät Gothia-tornien Heaven 23 -ravintolasta. King Size Deluxe -rapuleipä oli nimensä veroisesti iso ja ylellinen. Aterian löytääkseen pitää ajaa maisemahissillä 23:een kerrokseen. Kannatti, vaikka vähän vatsanpohjasta nappasikin. Ja jos leipä lisukkeineen on liian iso, keskity aina jaksamaan ainakin ravut.

Ihan pelkkiä katkoja en sentään syönyt. Vallgatanin ja Magasinsgatanin maastosta löytyvän Artilleriet-korttelin ruokarekoista löytyi maistuvia hodareita ja superhyvistä silakkapihveistä, kermaviilistä ja sipulista koottu näkkäri.

Matkamme jatkui Göteborgista Tukholmaan. Sieltä löydetyistä uusista mansikkapaikoista lisää ensi kerralla! Tänään lopetan ajatukseen Magasinsgatanilta - tekstin voisi raapustaa kotikeittiöömme.