Acoustic Bar
AG
Ahvenanmaa
Anton&Anton
avokado
B.A.R.
Bagarstugan
Barobao
bastogne
Birgittahernesaari
brunssi
caesar
camembert
chili
currywurst
daim
dijon
ellematochvin
Farmors café
fenkoli
fiilis
filonyytit
Fishmarket
Flippin' burgers
fondue
gin & tonic
Glorianruokajaviini
granaattiomena
grilli
Göteborg
hapanlohi
helangår
Helsinki
herkkumurena
Herkkunuotta
herkkusuu
Huber
hummeri
hunaja
Högsåra
Indigo
jauheliha
juustokakku
kala
kampasimpukat
kananmuna
karitsa
KaruIzakaya
kasvisruoka
kateenkorva
katkaravut
Kauppahalli
kesäkurpitsa
kikherneet
kokkikirjat
komero
kuha
kuningasrapu
kurpitsa
kurpitsakeitto
lasagne
Lausanne
Le Rouge Stockholm
lempimaut
liemi
lohi
lounas
maa-artisokka
malmgårdin kartano
mansikka
Mariehamn
mathildedalin kyläleipuri
Mellqvist caffe bar
Micke Björklund
Milano
moelleux au chocolat
moules
muna
Muru
mäti
mössö
NewYork
Norden
nyhtöliha
oeufs en cocotte
opaliina
osterit
parsa
pasta
perjantai
peruna
pesto
pihvi
piparjuuri
pizza
porkkana
possupata
Pub Niska
Pubologi
Puljonki
puolukka
purjoperunakeitto
Rachel Khoo
raparperinyytit
Rapu
rapukakut
rapuneula
risotto
Rooma
ruhonosat
räkfrossa
röra
saaristo
salsa
samosat
Sandro
Sasso
shamppanja
silakka
silmusalaatti
simpukat
sisustus
sitruuna
Smakbyn
Sorri
spagetti
steambun
Stockholm
Street Gastro
suklaa
suolakinuski
surlax
sushi
Sushi Koyama
Sushibar&Wine
Syrat
taco
Tampere
tartar
tataki
thaisalaatti
treffit
Tukholma
Turku
vege
vesimeloni
Where chefs eat
Zinnkeller
Åbo
Åland
5.7.2015
Katkoja katkoja - pari silakkaa ja taas katkoja. Göteborg.
Menet minne menet, kannattaa aina syödä sitä, mitä kaupunki parhaimmillaan tarjoaa.
Göteborgissa valintani osuu aina, aina ja aina meren antimiin, ja erityisesti rapuleipiin. Tai ylipäätään katkarapuihin. Tuoreisiin, kermaisen meren makuisiin ihaniin pikku herkkuihin. Niin tälläkin kertaa.
Reissun upein ateria löytyi tällä kertaa rakkaan ystävän keittiöstä. Ilta hyvässä seurassa koostui mäti-rapu-lohi -voikkarista, cayennepippurin tulistamasta kalakeitosta ja daim- manoffeetortusta. Nämä reseptit saatte heti, kun saan ne itse käsiini!
Paikallisen ystäväni mukaan kaupungin parhaat rapuleivät löytyivät Gothia-tornien Heaven 23 -ravintolasta. King Size Deluxe -rapuleipä oli nimensä veroisesti iso ja ylellinen. Aterian löytääkseen pitää ajaa maisemahissillä 23:een kerrokseen. Kannatti, vaikka vähän vatsanpohjasta nappasikin. Ja jos leipä lisukkeineen on liian iso, keskity aina jaksamaan ainakin ravut.
Ihan pelkkiä katkoja en sentään syönyt. Vallgatanin ja Magasinsgatanin maastosta löytyvän Artilleriet-korttelin ruokarekoista löytyi maistuvia hodareita ja superhyvistä silakkapihveistä, kermaviilistä ja sipulista koottu näkkäri.
Matkamme jatkui Göteborgista Tukholmaan. Sieltä löydetyistä uusista mansikkapaikoista lisää ensi kerralla! Tänään lopetan ajatukseen Magasinsgatanilta - tekstin voisi raapustaa kotikeittiöömme.