4.3.2015

Mun Turku ja sen kauppahalli / Mitt (saluhall i) Åbo

Vuosi sitten pienokaisemme oli ilmoittanut tulostaan. Kerrassaan kokonaisvaltaisen heikon olon myötä ruokakaupassa käyntikin oli taistelu, ruoka ei juuri maistunut ja ruokavaliostani häipyivät suositusten mukaisesti monet suosikkini. Ei kovin lupaavaa ruokablogin pitoa ajatellen. Koska en halunnut pitää raskausajan ruokablogia (joka olisi kuulunut jotakuinkin näin: tänäänKÄÄN en ole saanut sushia, graavilohta, pihviä medium miinuksena..), loppui kirjoittelu.

Nyt on hiljaiselon aika päättyä – ja siitä syystä juhlistetaan vähän ruokaa ja Turkua. Kotikaupungistani löytyy yhtä ja toista ihanaa, ja nyt on luvassa Mun Turku osa 1: kauppahalli. Turun kauppahalli on jokalauantainen kohteemme, joten olin erityisen iloinen bongatessani mainoksen Kauppahallin viini- ja ruokajuhlista. Tapahtuma sattui sopivasti hääpäivämme tienoille, joten päätimme jättää pienokaisemme isovanhempien huomaan, ja suunnata muutamaksi tunniksi treffeille ”ruokakauppaamme”.

Liput tapahtumaan myytiin loppuun. Halli oli sopivasti täynnä, muttei liian tukkoinen. Toivottavasti tapahtumasta kehittyy perinne! Konsepti toimi näin: pääsylippu sisään kustansi 10euroa ja sen päälle ostettiin ruoka- ja juomalipettejä kolmella eurolla kappale. Viiden euron pantilla sai lunastettua lasin, johon käytiin juomalipeteillä hankkimassa käytävien ständeistä viinejä oman maun ja kiinnostuksen mukaan. Ruokalipeteillä sai lunastettua pieniä suupaloja hallin eri ruoantarjoajilta. Tacoja kuhachevicellä, kakkuja ja jälkkäreitä, upeaa lihaa, kalaisia suupaloja, kampasimpukkaa kukkakaalipyreellä, ostereita.. Mikäs sen mukavampaa: kuljeskella tunnelmallisen kauppahallin käytäviä viinilasi kädessä tuttavia tervehtien ja herkkuja maistellen!

Itse käytimme suuren osan illasta lempitiskillämme Herkkunuotassa ostereita ja blinejä nauttien. Ostereiden mausteeksi tarjolla oli pippuria, sitruunaa ja shalottivinegrettiä. Täydellistä treffiruokaa! Ja niille epäilijöille: kannattaa kokeilla ja vasta sitten epäillä!


Herkkunuotan ihan arkenakin tiskistä löytyvät valmiiksi marinoidut ravunpyrstöt ovat muuten helppo herkku. Paista ne grillissä, pannussa tai uunissa ja lisää valkosipulilla paahdetun leivän päälle. Viereen hieman kuohuvaa ja maisemaksi aurinkoinen parveke/terassi – pian on kevät!!!