27.3.2015

Kevättä rinnassa!

Jos ette jo ole kuulleet: kevättä on ilmassa!
Kävelin eräänä aamuna kotikaupunkini jokirannassa ihmetellen keväistä aamua.
Sellaista kylmää, mutta aurinkoista. Ah!


Keväällä on parsakausi. Keväällä avautuu grillikausi - tai no, meillä kyllä grillataan ympäri vuoden, mutta kuitenkin. Grillistämme löytyy maailman paras paahtotoiminto, jolla tulikuuma grilli sulkee piffin pinnat välittömästi.En ole mikään pihvinpaistoekspertti, sen toimen hoitaa mieheni. Joten: en ala tässä antamaan mitään pihvinpaistovinkkejä, ne löytynevät jostain lihaisammasta blogista. Idean tarjoiluun annan silti.

Pihviä ja parsaa.
Pilko vihreät parsat pätkiksi. Paista pannulla öljytilkan, voinokareen ja puolitetun valkosipulin kynnen kera.
Raaputa päälle ihan vähän parmesania ja suolaa.
Sekoita parsapätkät haluamasi vihreiden joukkoon.
Piparpepparin salaatissa oli tänään kahta eri salaattia, basilikaa, Silmusalaatin ihanaa Alfalfaa ja kevätsipulia.
Paista piffi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmis.

Lohta ja appelsiinimarinoitua fenkolia.
Suikaloi fenkoli. Marinoi fenkolinsuikaleet yhden appelsiinin mehussa (joko pikavakuumissa tai pitempään esim. jääkaapissa).
Kuori toinen appelsiini veitsellä. Erota veitsellä appelsiini lohkoiksi (siten, että "nahkaa" ei jää).
Lisää lohkot fenkolien sekaan. Heitä parmesanlastuja päälle.
Paista lohi uunissa suolalla ja pippurilla maustettuna
225 astetta 25 minuuttia tai kunnes lohi on sisälämpötilaltaan 45 astetta. Ripottele fenkolin kukinnot päälle.
Valmis.

Ohjeissa ei ole mittoja, ihan nälän ja maun mukaan :)