Jos ette jo ole kuulleet: kevättä on ilmassa!
Kävelin eräänä aamuna kotikaupunkini jokirannassa ihmetellen keväistä aamua.
Sellaista kylmää, mutta aurinkoista. Ah!
Keväällä on parsakausi. Keväällä avautuu grillikausi - tai no, meillä kyllä grillataan ympäri vuoden, mutta kuitenkin. Grillistämme löytyy maailman paras paahtotoiminto, jolla tulikuuma grilli sulkee piffin pinnat välittömästi.En ole mikään pihvinpaistoekspertti, sen toimen hoitaa mieheni. Joten: en ala tässä antamaan mitään pihvinpaistovinkkejä, ne löytynevät jostain lihaisammasta blogista. Idean tarjoiluun annan silti.
Pihviä ja parsaa.
Pilko vihreät parsat pätkiksi. Paista pannulla öljytilkan, voinokareen ja puolitetun valkosipulin kynnen kera.
Raaputa päälle ihan vähän parmesania ja suolaa.
Sekoita parsapätkät haluamasi vihreiden joukkoon.
Piparpepparin salaatissa oli tänään kahta eri salaattia, basilikaa, Silmusalaatin ihanaa Alfalfaa ja kevätsipulia.
Paista piffi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmis.
Lohta ja appelsiinimarinoitua fenkolia.
Suikaloi fenkoli. Marinoi fenkolinsuikaleet yhden appelsiinin mehussa (joko pikavakuumissa tai pitempään esim. jääkaapissa).
Kuori toinen appelsiini veitsellä. Erota veitsellä appelsiini lohkoiksi (siten, että "nahkaa" ei jää).
Lisää lohkot fenkolien sekaan. Heitä parmesanlastuja päälle.
Paista lohi uunissa suolalla ja pippurilla maustettuna
225 astetta 25 minuuttia tai kunnes lohi on sisälämpötilaltaan 45 astetta. Ripottele fenkolin kukinnot päälle.
Valmis.
Ohjeissa ei ole mittoja, ihan nälän ja maun mukaan :)
Acoustic Bar
AG
Ahvenanmaa
Anton&Anton
avokado
B.A.R.
Bagarstugan
Barobao
bastogne
Birgittahernesaari
brunssi
caesar
camembert
chili
currywurst
daim
dijon
ellematochvin
Farmors café
fenkoli
fiilis
filonyytit
Fishmarket
Flippin' burgers
fondue
gin & tonic
Glorianruokajaviini
granaattiomena
grilli
Göteborg
hapanlohi
helangår
Helsinki
herkkumurena
Herkkunuotta
herkkusuu
Huber
hummeri
hunaja
Högsåra
Indigo
jauheliha
juustokakku
kala
kampasimpukat
kananmuna
karitsa
KaruIzakaya
kasvisruoka
kateenkorva
katkaravut
Kauppahalli
kesäkurpitsa
kikherneet
kokkikirjat
komero
kuha
kuningasrapu
kurpitsa
kurpitsakeitto
lasagne
Lausanne
Le Rouge Stockholm
lempimaut
liemi
lohi
lounas
maa-artisokka
malmgårdin kartano
mansikka
Mariehamn
mathildedalin kyläleipuri
Mellqvist caffe bar
Micke Björklund
Milano
moelleux au chocolat
moules
muna
Muru
mäti
mössö
NewYork
Norden
nyhtöliha
oeufs en cocotte
opaliina
osterit
parsa
pasta
perjantai
peruna
pesto
pihvi
piparjuuri
pizza
porkkana
possupata
Pub Niska
Pubologi
Puljonki
puolukka
purjoperunakeitto
Rachel Khoo
raparperinyytit
Rapu
rapukakut
rapuneula
risotto
Rooma
ruhonosat
räkfrossa
röra
saaristo
salsa
samosat
Sandro
Sasso
shamppanja
silakka
silmusalaatti
simpukat
sisustus
sitruuna
Smakbyn
Sorri
spagetti
steambun
Stockholm
Street Gastro
suklaa
suolakinuski
surlax
sushi
Sushi Koyama
Sushibar&Wine
Syrat
taco
Tampere
tartar
tataki
thaisalaatti
treffit
Tukholma
Turku
vege
vesimeloni
Where chefs eat
Zinnkeller
Åbo
Åland