Puhun ruoasta. Luen ruoasta. Nautin sen tekemisestä. Vielä enemmän syömisestä. Joten miksi en myös kirjottaisi? Kuulun ryhmään, joka ilahduttaa, ihmetyttää ja varmasti myös ärsyttää osaa tuttavistaan jatkuvalla ruoasta intoilulla. Siispä blogi ruoasta ja sen tuomista elämyksistä, ravintoloista ja niiden löytämisestä, resepteistä, ruokamatkoista, arjesta ja juhlasta, retkistä ja retkieväistä.
Olen foodie. Ehkä vähän hifistelijäkin. Ilman arkimuonaa ei kuitenkaan olisi juhlaruokaa. Patonki, hyvä juusto, hedelmät tai muu pikkuruoka upeassa maisemassa voittaa tähtiravintolat. Kräftis samoin. Trangiaruoan kuuluu vähän polttaa kieltä. Omalla matkallani olen iloinnut idiootin lailla kaksitikkuisesta mehujäästä (tämä hiiieman nuorempana!), kulkenut kaupungin katuja väsyneenä päätyen lopulta aivan väärään paikkaan, ja päinvastoin, vähän vahingossa eksynyt typötyhjän italialaiskylän kujan päässä piiloutuvaan upeaan ravintolaan. Nauttinut lasillisen ylihinnoiteltua shampanjaa Bangkokin kattojen yllä. Saanut painotusvinkkejä ääntämiseeni puolihampaattomalta italialaismummelilta tilatessani häränlihaa kyläkaupan tiskillä. Iloinnut kotikaupunkini bistroutumisesta. Löytänyt täydellisen porkkanakakkureseptin. Polttanut kastikkeet pohjaan kerran jos toisenkin. Kyllä, sitäkin tapahtuu. Äitini muistaa aina kertoa siitä, miten lapsena laitoin tulikuuman suklaakiisselin lasikulhoon ja tämän jäähtymään lumihankeen. Räks. Olen myös itsepintaisen uppiniskainen reseptien laiskalukija. Käytän niitä ohjenuoranani, mutta leipomuksia lukuun ottamatta onnistun aina lisäämään niihin jotain omaa.
En suostu mainitsemaan yhtä lempiruokaa tai -ravintolaa. Tällä viikolla olen fiilistellyt uutta japanilaista bistroa kotikulmilla (testataan perjantaina) ja tulevan viikon lounaita (erityisesti L’Étoile Blanchen sashimisalaattia!) Lausannessa. Kadun toisella puolella keskellä sveitsiläiskaupunkia näkyy muuten sisustusliike Pirkko, jonka omistaja on – yllätysyllätys – suomalainen Pirkko!
Matkailua ja ruokaa parempaa yhdistelmää saa hakea. Ruoanlaittokin on matka - parhaimmillaan kaikkia aisteja hivelevä sellainen! Risoton valmistus on minulle aina henkinen prosessi sellerin rapsahtelevasta leikkuuäänestä ja soffritton pehmenemisestä puulusikan alla viinin tuomaan sihinään ja lämpimään tuulahdukseen pannulta. Parhaimmillaan matka on nähdessäni ja kuullessani syöjien nauttivan ateriasta. Olkoon tämä blogikin matka. Tervetuloa mukaan!
Ammi
ps. Blogin nimi juontaa muuten ”juurensa” yhdestä lempiraaka-aineistani, piparjuuresta, kaksikielisenä. Tuon niminen blogi oli kuitenkin jo olemassa, joten kopioinnin sijaan jätin juuret pois. Sanaksi muodostui PiparPeppar, joka sopivasti vääntyy pippuriksi islanniksi ja ruotsiksi. Ei hassumpaa tekstien takana lymyilevä foodie huomioon ottaen!
Acoustic Bar
AG
Ahvenanmaa
Anton&Anton
avokado
B.A.R.
Bagarstugan
Barobao
bastogne
Birgittahernesaari
brunssi
caesar
camembert
chili
currywurst
daim
dijon
ellematochvin
Farmors café
fenkoli
fiilis
filonyytit
Fishmarket
Flippin' burgers
fondue
gin & tonic
Glorianruokajaviini
granaattiomena
grilli
Göteborg
hapanlohi
helangår
Helsinki
herkkumurena
Herkkunuotta
herkkusuu
Huber
hummeri
hunaja
Högsåra
Indigo
jauheliha
juustokakku
kala
kampasimpukat
kananmuna
karitsa
KaruIzakaya
kasvisruoka
kateenkorva
katkaravut
Kauppahalli
kesäkurpitsa
kikherneet
kokkikirjat
komero
kuha
kuningasrapu
kurpitsa
kurpitsakeitto
lasagne
Lausanne
Le Rouge Stockholm
lempimaut
liemi
lohi
lounas
maa-artisokka
malmgårdin kartano
mansikka
Mariehamn
mathildedalin kyläleipuri
Mellqvist caffe bar
Micke Björklund
Milano
moelleux au chocolat
moules
muna
Muru
mäti
mössö
NewYork
Norden
nyhtöliha
oeufs en cocotte
opaliina
osterit
parsa
pasta
perjantai
peruna
pesto
pihvi
piparjuuri
pizza
porkkana
possupata
Pub Niska
Pubologi
Puljonki
puolukka
purjoperunakeitto
Rachel Khoo
raparperinyytit
Rapu
rapukakut
rapuneula
risotto
Rooma
ruhonosat
räkfrossa
röra
saaristo
salsa
samosat
Sandro
Sasso
shamppanja
silakka
silmusalaatti
simpukat
sisustus
sitruuna
Smakbyn
Sorri
spagetti
steambun
Stockholm
Street Gastro
suklaa
suolakinuski
surlax
sushi
Sushi Koyama
Sushibar&Wine
Syrat
taco
Tampere
tartar
tataki
thaisalaatti
treffit
Tukholma
Turku
vege
vesimeloni
Where chefs eat
Zinnkeller
Åbo
Åland
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti