10.4.2017

Lukeminen kannattaa aina - foodien matkakartta

Lukeminen kannattaa aina. Vaikka netti on pullollaan toinen toistaan parempia ohjeita eri kaupungeissa parhaimpien ruokien löytämiseen, ei oikean kirjan selailua ja näppituntumaa vastaavaa fiilistä löydy netistä. Kun New Yorkin Chelsea Marketin kirjakaupassa katseeni osui oranssiin tiiliskiveen, josta olin jo aiemmin kuullut kehuja, marssin kassalle. Ja nyt oranssi tiiliskivi on omani!


Tuo tiiliskivi - Where chefs eat - on maailmanlaajuinen listaus ravintoloita, joissa tunnetut kokit syövät eri maanosiin ja kaupunkeihin eksyessään. Listalta löytyy ruokapaikkoja huipulta katutasolle. New Yorkissa käytimme kirjaa oppaanamme kaikkea tarjoavan kaupungin ruokaviidakossa - kertaakaan eksymättä. Kirjan sivuilta löytyi myös paikka, joka kiilasi oman kaikkien aikojen illallislistani kärkeen.

Maailma on täynnä vastaavia opuksia, kuuluisin niistä kantaa Michelinin nimeä. Oranssin tiiliskiveni ytimenä on kuitenkin ammattilaisten kunnianosoitus (ja välillä tosin myös suloinen kateus, kategoriassa "olisinpa itse keksinyt") kollegoilleen. Sellaisesta meiningistä minä pidän. Tiiliskivi kulkee PiparPepparin mukana jatkossa - vaikka välillä toki eksyily ja harhailukin on paikallaan. Voin lämpimästi suositella - ja jos satut kuulumaan lähipiiriini, lainaan kirjan mielelläni matkaherkkujen suunnitteluun.

Missä ja mitä sitten söimme New Yorkissa? Siitä lisää ensi kerralla.