Syksyn ja lauantai-illan vieraiden kolkutellessa ovelle päätin pitkästä aikaa taikoa juustokakun tarjolle. Leila Lindholmin New York -juustokakku on ollut ässäni hihassa jo pitkään, mutta nyt päätin tuunata kakusta hieman syksyisemmän. Ihanan kermainen kakku sai makeuden vastapainoksi puolukoita ja syksyn ruskan kunniaksi suolakinuskia. Vaihdoin myös perinteisen pohjan digestiven omaan suosikkiini Bastogneen. Kevyttä tämä herkku ei ole nähnytkään, mutta vieraiden kehujen perusteella tuunaus kannatti!
Nappaa resepti tästä:
Juustokakku puolukoilla ja suolakinuskilla
Pohja
• 300 g Bastogne-keksejä
• 150 g voita sulatettuna
Juustotäyte
• 600 g philadelphiajuustoa
• 2 1/2 dl rahkaa (mieluiten Ehrmann)
• 1 dl sokeria
• 1 dl maissitärkkelystä
• 2 tsk vaniljasokeria
• 3 luomumunaa
• 1 dl kermaa
• 200 g valkosuklaata
• 2 dl puolukoita (tai muita hapokkaita marjoja)
Suolakinuski
• 1,5 dl sokeria
• 1,5 dl kermaa
• suolaa
OHJE
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Murusta keksit hienoksi ja sekoita niihin sulatettu voi.
3. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
4. Painele keksimassa kakkuvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
5. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
7. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kulhossa.
8. Lisää joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
9. Lisää massaan munat yksi kerrallaan. Lisää kerma.
10. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteen joukkoon.
11. Kaada täytemassa jäähtyneen pohjan päälle ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
12. Tarkkaile kakun pintaa: peitä foliolla, jos alkaa tummua liikaa.
13. Ota uuni pois päältä ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä noin 30 minuuttia. Kakun tulee olla hieman hytkyvä, kun otat sen pois!
14. Valmista suolakinuski: sirota sokeria paksupohjaisen kattilan pohjalle niin että se peittyy.
15. Laita levy päälle ja odota sokerin sulamista. Kun se alkaa sulaa, sirottele vähitellen lisää sokeria päälle.
16. Anna sokerin tummua pihkan väriseksi, älä sekoita!
17. Sokerin tummuttua lisää kerma ja keitä 108 asteiseksi. Lisää suola ja ota pois levyltä.
18. Anna jäähtyä.
19. Pirskottele suolakinuskia jäähtyneen kakun päälle ja ripottele puolukoita koristeeksi.
Acoustic Bar
AG
Ahvenanmaa
Anton&Anton
avokado
B.A.R.
Bagarstugan
Barobao
bastogne
Birgittahernesaari
brunssi
caesar
camembert
chili
currywurst
daim
dijon
ellematochvin
Farmors café
fenkoli
fiilis
filonyytit
Fishmarket
Flippin' burgers
fondue
gin & tonic
Glorianruokajaviini
granaattiomena
grilli
Göteborg
hapanlohi
helangår
Helsinki
herkkumurena
Herkkunuotta
herkkusuu
Huber
hummeri
hunaja
Högsåra
Indigo
jauheliha
juustokakku
kala
kampasimpukat
kananmuna
karitsa
KaruIzakaya
kasvisruoka
kateenkorva
katkaravut
Kauppahalli
kesäkurpitsa
kikherneet
kokkikirjat
komero
kuha
kuningasrapu
kurpitsa
kurpitsakeitto
lasagne
Lausanne
Le Rouge Stockholm
lempimaut
liemi
lohi
lounas
maa-artisokka
malmgårdin kartano
mansikka
Mariehamn
mathildedalin kyläleipuri
Mellqvist caffe bar
Micke Björklund
Milano
moelleux au chocolat
moules
muna
Muru
mäti
mössö
NewYork
Norden
nyhtöliha
oeufs en cocotte
opaliina
osterit
parsa
pasta
perjantai
peruna
pesto
pihvi
piparjuuri
pizza
porkkana
possupata
Pub Niska
Pubologi
Puljonki
puolukka
purjoperunakeitto
Rachel Khoo
raparperinyytit
Rapu
rapukakut
rapuneula
risotto
Rooma
ruhonosat
räkfrossa
röra
saaristo
salsa
samosat
Sandro
Sasso
shamppanja
silakka
silmusalaatti
simpukat
sisustus
sitruuna
Smakbyn
Sorri
spagetti
steambun
Stockholm
Street Gastro
suklaa
suolakinuski
surlax
sushi
Sushi Koyama
Sushibar&Wine
Syrat
taco
Tampere
tartar
tataki
thaisalaatti
treffit
Tukholma
Turku
vege
vesimeloni
Where chefs eat
Zinnkeller
Åbo
Åland