Bloggaajalle sattuu ja tapahtuu. Kun taloyhtiössä asuu (ainakin) kolme bloggaajaa, saattaa löytää itsensä naapurin rouvien joukossa automatkalta Saloon juhlistamaan ruoka-alan yrittäjää. Yrittäjyys on aina hatunnoston arvoinen asia, mutta erityisen mieltälämmittävää on tavata yrittäjä, josta hehkuu into omaan tekemiseensä.
Salossa on viiden vuoden ajan toiminut Herkku ja Lahja Murena Oy , jota luotsaa lämminhenkinen ja ruokaan upean simppelin asenteen omaava Miina joukkoineen. Murenaan on koottu tuotteita, joita on ilo katsoa, hypistellä ja ostaa.
Blogi-illassa meille esittäytyivät tuottajat, kuten Mathildedalin kyläleipuri, Malmgårdin kartano ja kesäkahvila Opaliina. Saimme ensikäden tietoa muun muassa upeista kotimaisista tuotteista, vinkkejä kesämatkailuun, brunsseiluun, kodinhoitoon ja vaikka mihin. Malmgårdin kartanon edustaja kertoi kotimaisista viljalajikkeista, ja ainakin allekirjoittaneen viljamaailma laajeni aika tavalla. Lupaan kevään ja kesän aikana perehtyä käyttämään kotimaisia viljoja salaatteihin tai muihinkin herkkuihin!
Herkkutarjoilujen lomassa Piparpeppar pyydysti koriinsa kotimaisia ja ulkomaisia herkkuja, liinavaatehoitoaineita, pieniä kodintuliaisia ja vaikka mitä! Sekä tietysti, Miinan suosituksesta maailman parasta pestoa. Pestoa ei muuten aina tarvitse käyttää niin, että koko ruoka on yhtä pestoa: napauta pesto marinadiksi kesägrillauksille tai mascarponen sekaan levitteeksi hyvälle leivälle.
Tarvitsetpa sitten herkkuja tai lahjoja niin lapsille kuin aikuisille, Murena on ehdottomasti visiitin väärti. Turku hoi: Saloon ei ole pitkä matka hurauttaa valoisina kevät- ja kesäiltoina. Kaupungissahan on tunnetusti myös hyviä vaateliikkeitä - mutta käynti ihan vain Murenankin vuoksi kannattaa. Tutustu myös kiireisen viikon hulabaloota helpottavaan Perjantaikassiin resepteineen ja raaka-aineineen. Saloonkaan asti ei tarvitse lähteä - verkkokauppa on auki. Mainitse toukokuun ostoksia tehdessä koodi Piparpeppar10, niin saat 10% alennuksen.
Ps. Muista piipahtaa kesällä lähituottajien luona. Kysyvä ei tieltä eksy, joten saatat päästä kurkistamaan kulissienkin taakse. Yrittäjien tarinat on tehty kuultaviksi ja inspiraatiota antaviksi.
Acoustic Bar
AG
Ahvenanmaa
Anton&Anton
avokado
B.A.R.
Bagarstugan
Barobao
bastogne
Birgittahernesaari
brunssi
caesar
camembert
chili
currywurst
daim
dijon
ellematochvin
Farmors café
fenkoli
fiilis
filonyytit
Fishmarket
Flippin' burgers
fondue
gin & tonic
Glorianruokajaviini
granaattiomena
grilli
Göteborg
hapanlohi
helangår
Helsinki
herkkumurena
Herkkunuotta
herkkusuu
Huber
hummeri
hunaja
Högsåra
Indigo
jauheliha
juustokakku
kala
kampasimpukat
kananmuna
karitsa
KaruIzakaya
kasvisruoka
kateenkorva
katkaravut
Kauppahalli
kesäkurpitsa
kikherneet
kokkikirjat
komero
kuha
kuningasrapu
kurpitsa
kurpitsakeitto
lasagne
Lausanne
Le Rouge Stockholm
lempimaut
liemi
lohi
lounas
maa-artisokka
malmgårdin kartano
mansikka
Mariehamn
mathildedalin kyläleipuri
Mellqvist caffe bar
Micke Björklund
Milano
moelleux au chocolat
moules
muna
Muru
mäti
mössö
NewYork
Norden
nyhtöliha
oeufs en cocotte
opaliina
osterit
parsa
pasta
perjantai
peruna
pesto
pihvi
piparjuuri
pizza
porkkana
possupata
Pub Niska
Pubologi
Puljonki
puolukka
purjoperunakeitto
Rachel Khoo
raparperinyytit
Rapu
rapukakut
rapuneula
risotto
Rooma
ruhonosat
räkfrossa
röra
saaristo
salsa
samosat
Sandro
Sasso
shamppanja
silakka
silmusalaatti
simpukat
sisustus
sitruuna
Smakbyn
Sorri
spagetti
steambun
Stockholm
Street Gastro
suklaa
suolakinuski
surlax
sushi
Sushi Koyama
Sushibar&Wine
Syrat
taco
Tampere
tartar
tataki
thaisalaatti
treffit
Tukholma
Turku
vege
vesimeloni
Where chefs eat
Zinnkeller
Åbo
Åland